Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu: ”Sper că înțelepciunea va triumfa și omenia va reveni”

© Photo : Miroslav RotariИон Кику на выборах президента 2020 второй тур
Ион Кику на выборах президента 2020 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Și de această dată, premierul Ion Chicu a fost primul demnitar de stat care și-a realizat dreptul constituțional de a alege președintele țării.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Prim-ministru Ion Chicu a venit la secția de votare la ora 07:30, alături de soția sa. Premierul a declarat că orice scrutin electoral are o importanță istorică. 

Primul moldovean a votat la Tokio - Sputnik Moldova
Primul moldovean care a votat în Tokio - cine este acesta
”Suntem la un scrutin care va arăta lumii ce înseamnă statul republica Moldova și dacă moldovenii sunt în stare să organizeze alegeri democratice și libere, așa cum am organizat și anterior. A fost multă tensiune din partea politicienilor nu chiar de apreciat, dar sper că azi poporul pune punct și de mâine vom avea președinte ales de popor, ca să continuăm activitățile, ca să putem schimba lucrurile spre bine, să achităm pensii și salarii, să le oferim tinerilor posibilitatea de a munci în țară, să aducem diaspora acasă. Fiindcă lumea și țara parcurge o perioadă complicată, sper că votul va asigura posibilitatea să trecem peste aceste crize. Sper că înțelepciunea va triumfa și omenia va reveni acolo unde este locul, iar de mâine în țară să fie pace, politicienii să se întoarcă în slujba poporului, nu în serviciul lor personal”, a declarat premierul Ion Chicu. 

De această dată, declarații a făcut și soția premierului. Ea a menționat că a votat pentru un viitor prosper, o societate consolidată și unită, pace, liniște și bunăstare.

© Photo : Miroslav RotariИон Кику на выборах президента 2020 второй тур
Chicu: ”Sper că înțelepciunea va triumfa și omenia va reveni” - Sputnik Moldova
Ион Кику на выборах президента 2020 второй тур

Astăzi are loc cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Primul tur s-a desfășurat pe 1 noiembrie, iar  prezența la vot a depășit pragul necesar de 33,3% de alegători din numărul celor înscriși în listele electorale, însă niciun candidat nu a reușit să acumuleze peste 50 la sută din voturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0