Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri prezidențiale – ce se întâmplă la secția de vot din Varnița

© Sputnik / Irina LeahovaГолосование в Варнице
Голосование в Варнице  - Sputnik Moldova
Abonare
Situația la Varnița: reporterul Sputnik transmite de la fața locului că încă înainte de deschiderea secțiilor de votare aici au fost observate persoane cu drapele moldovenești.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Reporterul Sputnik Moldova a comunicat că prin preajma secțiilor de votare din Varnița a trecut câțiva bărbați care avea în mână drapelele Moldovei.

În ajunul turului doi de scrutin, pe rețelele de socializare au apărut informații că un grup de cetățeni ai Republicii Moldova are de gând să repete acțiunile care au avut loc acum două săptămâni la Varnița.

Poliția i-a comunicat însă reporterului Sputnik că deja au purtat discuții cu cetățenii care au blocat data trecută drumul și aceștia au promis că nu au astfel de intenții de data aceasta.

Ион Кику на выборах президента 2020 второй тур - Sputnik Moldova
Chicu: ”Sper că înțelepciunea va triumfa și omenia va reveni”

Potrivit polițiștilor, aceștia au spus că vor avea un comportament liniștit și că îi interesează doar eventualele cazuri de transportare masivă a alegătorilor la vot și de ”cumpărare” a alegătorilor.

La secțiile de votare din Varnița votează inclusiv locuitorii din regiunea transnistreană.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale au fost atestate încercări de a împiedica desfășurarea votării la câteva secții de votare unde au avut dreptul să voteze alegătorii transnistreni. Poliția a inițiat câteva dosare pe cazul încălcărilor comise în această localitate.

Potrivit datelor Biroului pentru Reintegrare, În regiunea transnistreană locuiesc aproape 250 de mii de cetățeni moldoveni care au dreptul să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0