Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul moldovean care a votat în Tokio - cine este acesta

Abonare
Primul moldovean care a votat în turul doi al scrutinului prezidențial este un tânăr stabilit în Japonia. El a venit la secția din Tokio pentru a-și exercita dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Ambasada Japoniei a postat poza cu primul alegător care s-a prezentat la secția de votare din Tokio. Este vorba despre Mircea Eni.

Tânărul și-a făcut studiile în domeniul arhitecturii la Universitatea Harvard, iar în prezent activează în Japonia în cadrul unei renumite companii nipone de arhitectură și design.

Astăzi are loc cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Primul tur s-a desfășurat pe 1 noiembrie, iar  prezența la vot a depășit pragul necesar de 33,3% de alegători din numărul celor înscriși în listele electorale, însă niciun candidat nu a reușit să acumuleze peste 50 la sută din voturi.

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Alegeri 2020: Republica Moldova își alege președintele

Pe primele două locuri s-au clasat fostul premier, candidatul Partidului ”Acțiune și Solidaritate” Maia Sandu, pentru care au votat 35,16% dintre alegători, și actualul președinte, candidatul independent Igor Dodon, cu 32,61% de voturi. Cei doi se confrunta în turul doi de scrutin.

Votarea a început la ora 07:00, iar secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0