Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce nu vor avea loc dezbateri între Sandu și Dodon - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон и Майя Санду
Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Vlad Batrîncea a anunțat care au fost pașii întreprinși de staff-ul electoral al candidatului la funcția de șef al Statului, Igor Dodon, pentru organizarea dezbaterilor electorale cu contracandidatul său Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. În turul doi de scrutin urmau să se desfășoare dezbateri electorale între cei doi candidați care au acces în turul doi al alegerilor prezidențiale - Igor Dodon și Maia Sandu. Potrivit deputatului Vlad Batîncea, membru al staff-ului electoral al candidatului Igor Dodon, o astfel de înțelegere a fost convenită cu staff-ul Maiei Sandu, săptămâna trecută. 

”Săptămâna trecută au fost mai multe întâlniri între cele două staff-uri și am convenit că voma avea aceste dezbateri. În cadrul discuțiilor am convenit următoarele: noi am propus două dezbateri. Una la televiziunea publică Moldova 1 și a doua rundă de dezbateri - la Academia de Studii Economice, acolo unde au făcut studii ambii candidați. Noi am convenit că dezbaterea să aibă loc miercuri la ora 19:00 seara. Ca să înțelegeți, propunerea noastră a fost pentru ziua de joi, iar colegii, în numele doamnei Maia Sandu, au propus ziua de miercuri și aici am cedat. După o pauză de trei zile, fără ca să răspundă cineva la telefon, fără ca cineva să răspundă la vreun mesaj, ca și astăzi, a fost încă o tentativă de dimineață de a contacta staff-ul doamnei Maia Sandu, însă iarăși a fost liniște, după care la ora 11 iese cu anumite declarații și spune că nu va participa la dezbateri televizate”, a declarat Batrîncea subliniind că este dreptul cetățenilor ca în turul doi pe cei doi candidați.

Amintim că Maia Sandu nu va mai participa la dezbateri electorale cu Igor Dodon, chiar dacă anterior și-a exprimat acordul de a merge la discuții cu contracandidatul său în acest format.

Ea a făcut anunțul în cadrul unui briefing de presă care a avut loc în această dimineață.

Maia Sandu  - Sputnik Moldova
S-a răzgândit! Sandu nu va mai participa la dezbateri cu Dodon

"Nu avem ce să discutăm", a declarat Sandu. 

Pe 4 noiembrie ea a declarat însă că va participa la dezbaterile electorale cu Igor Dodon, candidatul independent cu care se va duela în turul doi al alegerilor prezidențiale. Asta după ce actualul președinte a făcut invitația.

Șeful staff-ului electoral al lui Igor Dodon, Vlad Batrâncea, a declarat astăzi că președintele în exercițiu este dispus în continuare să participe la dezbateri cu Maia Sandu. El a invitat-o repetat pe liderul PAS și i-a propus să aleagă locul dezbaterilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0