Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Pe cine va vota în turul doi electoratul lui Usatîi

© Sputnik / Мирослав РотарьРенато Усатый
Ренато Усатый  - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru cine vor vota în turul doi de scrutin susținătorii lui Renato Usatîi? Aceasta este intriga principală a alegerilor prezidențiale. Iată ce spune în acest context politologul Boris Șapovalov. 

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Politologul, istoricul și doctorul în filozofie Boris Șapovalov a declarat în cadrul unei emisiuni de la Radio Sputnik Moldova că electoratul lui Renato Usatîi este neuniform, nu este adept al unor idei sau doctrine concrete, ci este concentrat în jurul unei personalități.

„Electoratul acestui politician este tânăra „burghezie” moldovenească rurală, sunt oameni de la 25 la 40 de ani, care ar dori să ocupe un anumit post în regiunea lor, în localitățile lor. Dar ei nu pot face acest lucru, deoarece aceste posturi au fost ocupate de zeci de ani de oameni care se mută de la un partid la altul, păstrându-și funcția", a remarcat expertul.

Politologul a menționat că această categorie a populației țării este mai rigidă și revoluționară, așteaptă schimbări în țară, prin urmare în primul tur al alegerilor prezidențiale a votat în acest fel. Dar nu există nicio garanție că toți acești oameni o vor vota pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu în turul doi. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Are nevoie sau nu Sandu de electoratul lui Usatîi în turul doi?

"Chiar dacă Usatii îi va îndemna să voteze pentru Sandu, acest lucru nu înseamnă că alegătorii vor face exact așa. Nu-mi pot imagina cum vorbitorii de limbă rusă din Bălți vor vota un candidat de dreapta”, a declarat Șapovalov. 

Politica Maiei Sandu este departe de electoratul lui Usatîi, această distanță fiind alimentată de diferența dintre sistemele de valori și punctele de vedere asupra politicii ca atare, este convins politologul. 

Într-o astfel de situație, ar fi greșit să transferăm în contul lui Sandu toți cei 17 la sută de alegători care au votat pentru liderul formațiunii Partidul Nostru în primul tur, a concluzionat invitatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0