Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Voronin: Dacă vom numi cetățenii "separatiști", îi vom pierde

© Sputnik / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este indignat de politicienii moldoveni care îi numesc pe locuitorii din stânga Nistrului "separatiști". 

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, care s-a născut în satul Corjova din stânga Nistrului, este supărat pe politicienii care îi numesc pe locuitorii din regiunea transnistreană "separatiști". El a făcut declarațiile în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune. 

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Ce șanse au Dodon și Sandu în turul doi de scrutin – Experți
"Noi dacă vom utiliza cuvântul "separatiști" vom pierde ce mai avem, cetățenii noștri din regiunea transnistreană, și nu-i vom avea niciodată împreună. Cum poți să numești cetățeanul țării Republicii Moldova "separatist"? Și dreptul de a vota îl au cei care dețin buletinul de identitate al Moldovei și oamenii au venit la Bender, Sănătăuca, pe toată dimensiunea Nistrului cu buletinele de identitate ale noastre. Cu ce ocazia îi numesc pe ei "separatiști"? Doar pentru că locuiesc acolo? Asta este problema noastră că guvernanții nu au niciun program de integrare pentru cetățenii din stânga Nistrului și încă îi numesc "separatiști". Alo! Cum de vi s-a întors limba?. Asta este "pozor", cine își permite să spună așa ceva. Că le dau bani sau nu încă trebuie de demonstrat, dar dacă vin oamenii să voteze, bucurați-vă", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin. 

Și candidatul independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon a fost revoltat de atitudinea liderului PAS, Maia Sandu, care îi numește separatiști pe cetățenii din stânga Nistrului și Găgăuzia, la fel cum o fac și membrii partidului ei. Igor Dodon a menționat că aceste declarații pot provoca un conflict asemănător celui din 1990. De asemenea, Dodon a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile persoanelor care au împiedicat locuitorii din regiunea transnistreană să-și exercite dreptul la vot în ziua scrutinului prezidențial.  

Totodată, președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că nu va susține niciun candidat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențialele din 15 noiembrie, așa cum nu a susținut pe nimeni în primul tur și în cadrul scrutinului din 2016.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0