Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La ce înțelegere au ajuns Usatîi și Sandu în urma discuțiilor

© Sputnik / Miroslav RotariРенато Усатый
Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a făcut declarații într-un live pe Facebook după întrevederea cu președintele PAS, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Liderul formațiunii Partidul Nostru a declarat că la întrevederea cu președintele PAS a discutat mai mult despre alegerile parlamentare anticipate. El afirmă că așteaptă de la reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate un plan privind declanșarea scrutinului parlamentar anticipat.

„În câteva zile juriștii PAS vor prezenta un plan cum pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Varianta mea de a dizolva acest Parlament în PMAN, în baza articolului 2 din Constituție, este varianta pe care o așteaptă cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Usatîi.

Liderul formațiunii Partidul Nostru recunoaște că nu este un admirator al liderului PAS, dar va continua să poarte discuții cu ea, pentru că își dorește să ajungă la un compromis privind dizolvarea Parlamentului actual. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Are nevoie sau nu Sandu de electoratul lui Usatîi în turul doi?

„Nu am fost și nu sunt fanatul lui Maia Sandu. (...) Aștept ca Maia Sandu să iasă să explice ce va face cu dizolvarea Parlamentului. Vreau să văd cu ce vin ei”, a mai spus Usatîi. 

Politicianul a evitat să vină cu un îndemn clar către electoratul său cu privire la candidatul pe care ar trebui să-l voteze în turul doi. 

„Pe cine vor vota cetățenii care m-au votat în primul tur depinde de pașii concreți ai concurenților”, a declarat el.

Mai devreme și Maia Sandu a făcut declarații după întrevederea cu Renato Usatîi. 

„Astăzi am avut o primă discuție cu Renato Usatîi. Am reiterat angajamentul meu, făcut anterior public, că vom curăța președinția și apoi vom curăța parlamentul. Vom identifica metodele legale prin care să declanșăm alegeri anticipate, astfel încât în Parlament să ajungă oameni care îi reprezintă pe cetățeni”, spune Maia Sandu.

Din mesajul transmis, Maia Sandu lasă să se înțeleagă că speră să aibă susținerea electoratului care în primul tur de scrutin l-au votat pe Usatîi.

„Am un mesaj către toți alegătorii, inclusiv către cei care au votat pentru domnul Usatîi - voi vreți să scăpăm de corupție, să pedepsim hoții și să scăpăm țara de Dodon. Asta ne dorim și noi. Putem face asta cu sprijinul vostru”, mai este precizat în postare.

Președintele formațiunii Partidul Nostru, care s-a poziționat pe locul trei în cadrul primului tur de scrutin, a acumulat 16,9% din voturi.

Unii analiști politici consideră că pentru a câștiga alegerile, atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon, vor avea nevoie de voturile electoratelor lui Renato Usatîi și simpatizanților Partidului "ȘOR".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0