Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi: Astăzi m-a sunat Sandu - pe cine va susține în turul doi

© Sputnik / Miroslav RotariРенато Усатый
Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul formațiunii Partidul Nostru afirmă că astăzi a fost apelat de liderul PAS Maia Sandu și mâine se va întâlni cu ea ca să poarte discuții.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Președintele formațiunii Partidul Nostru, care s-a poziționat pe locul trei în cadrul primului tur de scrutin, acumulând 16,9% din voturi, susține că mâine se va întâlni cu liderul PAS Maia Sandu și va purta discuții, iar după această întrevedere va face declarații pentru presă. Usatîi urmează să declare dacă își îndeamnă sau nu electoratul să susțină un anumit candidat în turul doi de scrutin.

„Am discutat cu Maia Sandu la telefon astăzi, ea m-a sunat. Am convenit că mâine vom avea o întrevedere. După această întrevedere voi ieși și vom face declarații. (...) Este interesant cum vom discuta cu Maia Grigorievna, pentru prima dată ne vom așeza la masa de discuții”, a spus Renato Usatîi.

Liderul formațiunii Partidul Nostru susține însă că înainte să meargă la întrevederea cu Maia Sandu se va consulta cu reprezentanții diasporei din Rusia, UE și SUA.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Are nevoie sau nu Sandu de electoratul lui Usatîi în turul doi?

„Fără a mă consulta cu Dumneavoastră eu nu voi lua nicio decizie. Vă asigur că nu vă voi dezamăgi și voi continua lupta pentru alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să dizolvăm Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Usatîi.

Unii analiști politici consideră că pentru a câștiga alegerile, atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon, vor avea nevoie de voturile electoratelor lui Renato Usatîi și simpatizanților Partidului "ȘOR". Astfel, în urma întâlnirii de mâine dintre Sandu și Usatîi s-ar putea contura un scenariu clar cu privire la rezultatele turului doi de scrutin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0