Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a comentat rezultatele scrutinului prezidențial

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, a făcut declarații după ce au fost prelucrate 100% din procesele verbale de către CEC.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Maia Sandu este pe primul loc conform rezultatelor finale preliminare ale alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, acumulând 36.16% din voturile alegătorilor (487635). În turul doi al alegerilor prezidențiale, ea se va duela cu Igor Dodon, candidatul independent pentru care au votat 32.61% dintre cei prezenți la urne (439866).

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Năstase: "PPDA o va susține pe Maia Sandu în turul doi"
Maia Sandu le-a mulțumit astăzi încă o dată celor care au votat-o. 

"Ieri în Moldova au câștigat oamenii. Au mers oamenii sute de kilometri și plecăciuni în fața dumneavoastră. Le mulțumesc celor care au votat pentru mine. Am câștigat primul tur datorită dumneavoastră. Mulțumesc și locuitorilor Chișinăului care au mers la vot. Oameni buni din toată țara, ați arătat că puterea este în votul vostru ", a declarat Maia Sandu, candidatul PAS.

În același timp, Maia Sandu le-a mulțumit și politicienilor care au anunțat că în turul doi o vor susține în scrutin. Liderul PAS a anunțat că va participa la dezbaterile electorale cu Igor Dodon în următoarele două săptămâni. 

"Avem două săptămâni în față. Pe 15 noiembrie vom și și mai mulți și mai uniți. Mulțumesc domnului Năstase, și domnului Țîcu, și domnului Chirtoacă, care au anunțat că ne vor susține. Împreună vom construi un stat funcțional. Am un mesaj către cei de la putere: nu puneți presiuni pe cei care nu vor să vă facă jocurile murdare", a menționat Maia Sandu. 

Liderul PAS a fost rugată să comenteze rezultatul obținut de Andrei Năstase, însă Sandu a ocolit răspunsul. Totodată, Maia Sandu a fost întrebată dacă electoratul lui Renato Usatîi o va vota în turul doi al scrutinului. Nici la această întrebare liderul PAS nu a răspuns tranșant. Astăzi, Andrei Năstase a anunțat că în turul doi al scrutinului prezidențial o va susține pe Maia Sandu, la fel și reprezentantul PUN, Octavian Țîcu, dar și Dorin Chirtoacă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0