Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Octavian Țîcu a anunțat pe cine va susține în turul doi

© Photo : Facebook / Gabriel CãlinOctavian Țîcu
Octavian Țîcu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a anunțat pe cine va susține în turul doi al alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țicu, care a acumulat 2,01% în turul întâi al scrutinului prezidențial, își îndeamnă susținătorii ca în turul doi să sprijine candidatul proeuropean.

”Țin să mulțumesc celor peste 27 de mii de alegători care ne-au votat. Pentru noi aceasta contează foarte mult, pentru că pentru noi aceasta constituie o premisă pentru alegerile parlamentare care vor urma. Majoritatea susținătorilor noștri sunt îngrijorați în legătură cu poziția noastră în perioada următoare. Noi vom fi anti-Dodon. Noi vom ieși în acest scrutin electoral împotriva lui Dodon, pentru România și pentru integrarea euroatlantică”, a declarat Țîcu în cadrul unui briefing de presă, precizând că niciunul dintre candidații ieșiți în turul doi nu împărtășesc în totalitate ideile împărtășite de PUN.

Cec a prezentat rezultatele finale preliminare ale turului întâi al scrutinului prezidențial după prelucrarea a 100% din numărul de procese verbale.

Maia Sandu și Igor Dodon - confruntare în turul doi

Maia Sandu este pe primul loc conform rezultatelor prealabile finale ale alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, cu 36.16% din voturile alegătorilor (487635). Igor Dodon a acumulat 32.61% (439866). Aceștia urmează să se confrunte în turul doi care trebuie să aibă loc 15 noiembrie.

Voturile pentru ceilalți candidați s-au repartizat în felul următor:

  • USATÎI RENATO - 16.90% (227938)
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Rezultatele votului la prezidențiale – 100% din procesele verbale prelucrate
  • IVANOV VIOLETA - 6.49% (87542)
  • NĂSTASE ANDREI - 3.26% (43925)
  • ŢÎCU OCTAVIAN - 2.01% (27170)
  • DELIU TUDOR - 1.37% (18486)
  • CHIRTOACĂ DORIN - 1.20% (16145)
  • Potrivit legii, dacă în primul tur de scrutin niciun candidat nu acumulează mai mult de 50% din voturi, este organizat turul doi de scrutin. Anul acesta el urmează să aibă loc pe 15 noiembrie. În 2020, președintele țării va fi ales pentru a patra oară în întreaga istorie de independență a Moldovei prin votul direct al cetățenilor.

    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

    Fluxul de știri
    0