Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Năstase: "PPDA o va susține pe Maia Sandu în turul doi"

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul PPDA la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, a făcut declarații după ce au fost analizate 100% procesele verbale de către CEC.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Candidatul PPDA, Andrei Năstase, a acumulat 43 925 de voturi ceea ce constituie 3,26 la sută din sufragii.

Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Politică
Rezultate alegeri Moldova: Maia Sandu trece pe primul loc
Năstase, care s-a clasat mai jos decât Maia Sandu, Igor Dodon, Renato Usatîi și Violeta Ivanov, susține că în turul doi al alegerilor prezidențiale o va susține pe Maia Sandu. 

"PPDA își anunță sprijinul politic pentru candidatul pro-european Maia Sandu în turul doi. Sprijinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național pe care îl îmbrățișăm. Ne așteptăm astfel ca viitorul președinte să răspundă exigențelor puse de cetățenii țării cu opțiuni clar pro-europene și naționale din țara noastră, dar și din diasporă", a declarat Andrei Năstase. 

Potrivit legii, dacă în primul tur de scrutin niciun candidat nu acumulează mai mult de 50% din voturi, este organizat turul doi de scrutin. Anul acesta el urmează să aibă loc pe 15 noiembrie, iar Maia Sandu se va duela cu Igor Dodon. În 2020, președintele țării va fi ales pentru a patra oară în întreaga istorie de independență a Moldovei prin votul direct al cetățenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0