Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți moldoveni și-au perfectat actele în ziua alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariBuletin de identitate
Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Abonare
În ziua alegerilor, peste o două mii de moldoveni care nu dețineau acte de identitate valabile au solicitat buletine de identitate provizorii sau și le-au ridicat pe cele perfectate anterior pentru a putea merge la vot.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Pentru a asigura cetățenii Republicii Moldova cu acte necesare în vederea participării la scrutinul prezidențial, toate serviciile de eliberare a actelor de identitate ale Agenției Servicii Publice au activat duminică conform unui program de lucru extins între orele 07.00 – 21.00.

Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Politică
Rezultate alegeri Moldova: Maia Sandu trece pe primul loc
Astfel, ASP a eliberat 1 045 de buletine de identitate provizorii și a înmânat 1 045 de buletine de identitate solicitate anterior. Cele mai multe acte au fost întocmite în municipiul Chișinău și Bălți. Totuși, la scrutinul prezidențial din acest an mai puțini moldoveni și-au perfectat actele în ziua alegerilor.

De exemplu, la prezidențialele din 2016, circa 1 166 de cetățeni și-au perfectat buletinul de identitate provizoriu, iar 1 521 și-au confecționat acte valabile în următorii ani. 

De menționat că buletinul provizoriu se oferă gratuit de către Agenția Servicii Publice, iar cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 1 octombrie – 29 octombrie, au putut ridica actul de identitate până în data de 30 octombrie, inclusiv dacă termenul limită al comenzii depășește această dată și indiferent de tariful achitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0