Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția a raportat mai multe încălcări ale procesului de vot

© Sputnik / Mihai CarausInspectoratul General al Politiei poliției IGP
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a constatat vreo 15 încălcări ale procesului electoral în câteva ore de la deschiderea secțiilor de votare. Este vorba de blocări ale drumurilor, agitație electorală, fotografierea buletinelor de vot, folosirea unui spray lacrimogen.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Poliția a constatat mai multe încălcări ale procesului votării de la deschiderea secțiilor de vot.

Президентура РМ  - Sputnik Moldova
Republica Moldova își alege astăzi președintele

„Până acum, Politia a documentat 15 cazuri de diverse încălcări, care s-au produs de la ora 7:00 până la 11:00. Aici aș vrea să menționez cinci intenții de blocare a traseelor spre secțiile de votare – Florești, Dubăsari, Rezina, Bender”, a declarat, la un briefing, Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Polițiștii au raportat și cinci cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare. În aceste cazuri, polițiștii au ridicat plăcuțele cu numerele de înmatriculare a unităților de transport și nu au permis trecerea persoanelor.

De asemenea, Poliția a pornit acțiunea penală pe un caz de folosire a unui spray lacrimogen de către un cetățean care a intrat în conflict cu un grup de persoane, la secția de votare din Varnița, a spus Marin Maxian.

Poliția a înregistrat și un caz de blocare a drumului către secția de vot din Bender de un grup de protestatari – cetățeni și deputați de opoziție care au declarat că nu permit trecerea unităților de transport cu pasageri pentru că astfel își propun să împiedice fraudarea votului.

„Urmare a discuției Poliției cu persoanele care manifestează acolo, lucrurile au fost soluționate, însă situația rămâne pentru moment încordată în acea zonă”, a declarat Marin Maxian.

Marin Maxian a subliniat că nimeni, în afară de autoritățile stabilite prin lege, nu are dreptul să stopeze unitățile de transport. Blocarea traseului le creează dificultăți de cetățenilor domiciliați în acea regiune, potrivit IGP.

Poliția a mai constatat două cazuri de fotografiere a buletinului de vot, în Călărași și în Chișinău.

De asemenea, Poliția a documentat și un caz de suspiciune de corupere a alegătorului, dar „fapta nu s-a adeverit”, potrivit lui Marin Maxian.

Un caz de agitație electorală a fost semnalat de polițiștii de la Sângerei.

Peste 6.000 de polițiști asigură ordinea publică în ziua alegerilor prezidențiale. Polițiștii se află la o distanță de 100 de metri de secțiile de votare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0