Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Încercare de blocare a circulației autobuzelor de rută la Varnița

© SputnikОстановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья
Остановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья - Sputnik Moldova
Abonare
Vedeți în înregistrarea video ce se întâmplă la Varnița, unde se află câteva secții de votare pentru locuitorii de pe malul stâng al Nistrului.

CHIȘINĂU, nov – Sputnik. Un grup de cetățeni, inclusiv veterani ai conflictului de pe Nistru, au blocat circulația autobuzelor de rută la Varnița. Mijloacele te transport circulau dinspre Transnistria, au comunicat martorii oculari.

Astăzi, ceva mai devreme, un grup de cetățeni, printre care combatanți și localnici, au încercat să zădărnicească activitatea secției  electorale la Varnița.

Opt candidați aspiră la funcția de șef al statului.. Este vorba de Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Igor Dodon, candidat independent, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor”, Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului.

Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vârsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0