Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Altercații la Varnița: O persoană a folosit gaz lacrimogen

© SputnikОстановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья
Остановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General de Poliție a anunțat despre încălcările înregistrate pe parc ursul zilei de ieri, dar și astăzi, începând cu ora 07:00, când s-au deschis secțiile de votare. 

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Inspectoratul General de Poliție a anunțat că oamenii legii sunt la secțiile de votare încă din seara de sâmbătă.

"Pe parcursul nopții a fost asigurată paza birourilor, iar la 07:00 toate secțiile au fost deschise conform regulamentului", a precizat Marin Maxian, șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției. 

Голосование на участке в селе Варница, в фойе центрального входа в теоретический лицей. - Sputnik Moldova
Probleme la câteva secții de votare din Varnița: Alegeri prezidențiale

În același timp, pe parcursul zilei de ieri, forțele de ordine au înregistrat o încălcare în raionul Drochia.

"Ieri, în satul Izvoare, a fost o încălcare admisă de către reprezentantul unui concurent electoral și urmează să fie aplicate sancțiunile de rigoare. Persoana făcea agitație electorală. Suntem la 100 de metri de fiecare secție de votare. Nu am înregistrat încălcări la capitolul transportare organizată a alegătorilor, în special în zonele unde votează cetățenii din stânga Nistrului", a declarat Marin Maxian.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției a spus că la Varnița, într-o altercație, o persoană a folosit gaz lacrimogen, după care a fost reținută de poliție.

" O situație încordată o avem la Varnița, unde veterani, dar și localnici blochează accesul persoanelor din stânga Nistrului, dar deocamdată procesul de votare este asigurat. O persoană a intrat în altercații verbale la Varnița cu un grup de cetățeni, aceasta a folosit gaz lacrimogen și a fost reținută de poliție. Urmează să dăm o calificare. Chemăm cetățenii la calm, fiindcă în caz de încălcări, poliția va aplica legea deoarece toți oamenii trebuie să aibă acces egal la vot", a menționat Marin Maxian.

Persoanele juridice care vor transporta organizat oameni la secțiile de votare vor primi amenzi între 10 500 de lei și 12 000 de lei, iar persoanele fizice riscă între 10 mii și 12 500 de lei amendă. În ambele cazuri, inspectorii pot aplica patru puncte de penalizare și au dreptul să retragă plăcuțele de înmatriculare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0