Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Probleme la câteva secții de votare din Varnița: Alegeri prezidențiale

© Sputnik / Irina LeahovaГолосование на участке в селе Варница, в фойе центрального входа в теоретический лицей.
Голосование на участке в селе Варница, в фойе центрального входа в теоретический лицей. - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile președintelui Moldovei: La Varnița, la intrarea în liceul din localitate unde au fost deschise câteva secții de votare s-au adunat mai mulți cetățeni nemulțumiți.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. La Varnița, la intrarea în secțiile de votare unde își dau votul locuitorii din regiunea transnistreană, are loc un protest. Mai mulți bărbați sunt nemulțumiți de faptul că scrutinul se desfășoară în incinta instituției de învățământ.

În liceul din localitate au fost amplasate trei secții de votare dintre cele patru deschise la Varnița.

Câțiva oameni s-au revoltat de ce secțiile au fost deschise anume în incinta școlii, luând în considerare răspândirea COVIS-9.

Ordinea la secțiile de votare este asigurată de câțiva angajați ai forțelor de ordine. Polițiștii le explică celor nemulțumiți că decizia cu privire la deschiderea secțiilor de votare aici a fost luată de CEC.

В Молдове открылись избирательные участки - Sputnik Moldova
Secțiile de votare s-au deschis: Moldova își alege președintele

De altfel, votarea în incinta liceului a început la timp. Alegătorii vin să-și exercite datoria cetățenească.

Opt candidați aspiră la funcția de șef al statului.. Este vorba de Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Igor Dodon, candidat independent, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor”, Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.
Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0