Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proces penal în cazul alegerilor de la Varnița - detalii

© Photo : Miroslav RotariВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Peste șase mii de polițiști au monitorizat desfășurarea scrutinului electoral de astăzi. Oamenii legii își continuă activitatea și la acaestă oră.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Cele 2004 secții de votare care și-au desfășurat activitatea pe teritoriul Republicii Moldova au fost monitorizate de peste șase mii de angajați ai Poliției. Oamenii legii au avut mai multe intervenții pe parcursul acestei zile, precizează șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, în cadrul ultimului briefing de presă privind desfășurarea scrutinului electoral. 

„Pe parcursul zilei de astăzi către Poliție au parvenit peste 45 de apeluri 112. Două din încălcările sesizate au fost înregistrate în registrul de evidență al infracțiunilor și pornit procesul penal. Este vorba despre blocarea intenționată a secției de votare și acțiunile cu bănuială rezonabilă de huliganism admise în timpul unor altercații între protestatari în localitatea Varnița”, a declarat adjunctul IGP. 

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale 2020: Cine trece în turul doi

Maxian mai spune că Poliția a fost sesizată și în alte 304 cazuri de încălcare a procesului electoral, încălcări care ar fi putut periclita desfășurarea scrutinului. Astfel, șeful adjunct al IGP spune că poliția a intervenit în 36 de cazuri de blocare a drumurilor în Florești, Dubăsari, Bender și Căușeni. Alte 20 de incidente se referă la buletinele de vot, au fost atestate 14 cazuri de corupere a alegătorilor. De asemenea, oamenii legii au fost sesizați și în 115 cazuri de transportare a alegătorilor la secțiile de votare. În atenția poliției au fost și 19 cazuri de agitație electorală. De asemenea au fost constatate și alte încălcări cum ar fi injurii, stare de ebrietate, comerț neautorizat, care s-au produs în apropierea secțiilor de votare. 

Începând cu ora 21:00, Poliția asigură paza secțiilor de votare și deplasarea în siguranță a documentelor electorale. Mai mult, paza va fi asigurată până la predarea documentației în instanțele de judecată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0