Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAEIE: Mesaj important pentru moldovenii din diaspora

© Sputnik / Georgiana ArseneAlegerile prezidențiale din Moldova: coadă la secția de vot din incinta AEP
Alegerile prezidențiale din Moldova: coadă la secția de vot din incinta AEP - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, vine cu un mesaj important pentru toți alegătorii din afara Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene face apel public către toți alegătorii din diaspora să respecte cu strictețe măsurile de protecție în contextul pandemiei generate de noul tip de coronavirus.

„Fac acest apel la solidaritate întru aprecierea bunăvoinței autorităților țările străine care au permis realizarea dreptului dumneavoastră electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea”, scrie Țulea pe pagina sa de Facebook.

брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Rezultate preliminare: Încă două secții au fost închise - detalii

Ministrul spune că aglomerațiile din apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. În context, acesta roagă cetățenii moldoveni din diaspora să urmărească respectarea cu strictețe a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință.

Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie au fost formate 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare, dintre care 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Următoarea ședință a Comisiei Electorale Centrale va avea loc la ora 12:00. Atunci CEC va prezenta rata de participare la scrutin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0