Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultate preliminare: Încă două secții au fost închise - detalii

© Sputnik / Mihai Carausбрифинг ЦИК-а 2020
брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Cebtrale a făcut noi declarații de presă privind desfășurarea procesului electoral de astăzi.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Încă două secții de votare din afara țării au fost închise. Este vorba de cea amenajată pentru moldovenii din orașul Baku, unde au votat 26 de alegători. Cu puțin timp în urmă s-a închis și secția de votare din orașul Surgut, Federația Rusă. Precizarea a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul briefing-ului de la ora 18:00. 

Граждане Молдовы голосуют на выборах президента Молдовы во Франции - Sputnik Moldova
Sandu cere program prelungit al secțiilor de peste hotare

Potrivit președintelui CEC, aglomerațiile în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. Cimil îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe condițiile sanitare impuse de țările gazdă care au permis exercitarea dreptului electoral pentru cetățenii moldoveni în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea.

„În procesul de votare, rugăm pe fiecare votant să urmărească respectarea cu strictețe a normelor de sănătate publică din statele de reședință”, a precizat Dorin Cimil. În prezent se atestă aglomerații la unele secții de votare din Canada, Israel, Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Elveția, Cehia. 

În cadrul briefing-ului, președintele Comisiei Electorale a anunțat că după închiderea secțiilor de votare, la ora 21:00, vor fi anunțate rezultatele preliminare. Acestea vor putea fi urmărite în regim online, în timp real. Până la acest moment, procesul electoral se desfășoară fără grave încălcări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0