Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kelin comentează dezvoltarea de noi arme de către Marea Britanie

© AFP 2024 / JUSTIN TALLIS Зонт с флагом Британии на фоне Биг-Бена
Зонт с флагом Британии на фоне Биг-Бена - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2025
Abonare
Kelin: Dezvoltarea de noi arme de către Londra va afecta controlul armelor
LONDRA, 23 mai - Sputnik. Dezvoltarea comună de către Marea Britanie și Germania a unei noi arme de înaltă precizie, cu o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri, va reprezenta o altă lovitură dată regimului de control al armelor după distrugerea Tratatului privind Forțele Nucleare cu Rază Intermediară de Acțiune (INF), a declarat ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
Pe 15 mai, Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat planuri de a dezvolta în comun, împreună cu Germania, arme de înaltă precizie , cu o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri. S-a menționat că noile arme ar fi destinate „să consolideze capacitățile de descurajare ale NATO ”. În iulie 2024, presa britanică a relatat că Londra discuta posibilitatea dezvoltării în comun cu Berlinul de rachete care ar avea o rază de acțiune de până la 3,2 mii de kilometri. Se așteaptă ca aceste rachete să poată înlocui rachetele de croazieră americane din Germania în viitor.
„Planurile pentru dezvoltarea comună a unor sisteme de atac britanico-germane cu o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri au fost anunțate în timpul consultărilor bilaterale de la Berlin, pe 15 mai. Aceasta face parte dintr-un nou val de militarizare a Europei sub pretextul unei amenințări din partea Rusiei . Aceasta este o altă lovitură dată regimului stabilit acum 30 de ani prin Tratatul Forțelor Nucleare cu Rază Intermediară de Acțiune. Acest tratat a fost distrus de americani”, a declarat Kelin .
La începutul anului 2019, Washingtonul a anunțat retragerea unilaterală din Tratatul INF, acuzând Rusia de încălcarea acestuia. Moscova neagă toate acuzațiile. La începutul lunii iulie 2019, președintele rus a semnat o lege de suspendare a tratatului. În august același an, tratatul a încetat să mai fie în vigoare. Rusia a declarat în repetate rânduri că respectă pe deplin termenii Tratatului INF. În același timp, Moscova a menționat că Federația Rusă are întrebări foarte serioase pentru Washington cu privire la implementarea tratatului de către americani și că acuzațiile la adresa Moscovei de încălcare a Tratatului INF sunt nefondate.
„Când aceste rachete au fost interzise, ​​securitatea Europei în ansamblu era la un nivel mult mai ridicat. Acum, din păcate, o altă lovitură va fi dată de europeni”, a subliniat ambasadorul.
Fluxul de știri
0