Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noii miniștri din guvernul Recean au depus jurământul

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu cu noii miniștri din Guvernul Recean
Maia Sandu cu noii miniștri din Guvernul Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2024
Maia Sandu cu noii miniștri din Guvernul Recean. Foto de arhivă
Abonare
Noii șefi ai ministerelor numiți cu o zi înainte au depus jurământul de învestitură.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Noii membri ai cabinetului premierului Dorin Recean au depus jurământul de învestitură. Ceremonia a avut loc la Palatul Prezidențial din Chișinău.
Luni, Dorin Recean a anunțat remanieri de personal în Guvern. Astfel, Vladimir Bolia, actualul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, îl va înlocui pe Andrei Spînu, care a demisionat, la conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
În fruntea Ministerului Agriculturii a fost numită Ludmila Catlabuga, a cărei candidatură, după cum a declarat premierul, a fost aleasă în urma consultărilor cu asociațiile agricole de profil. Se știe că noul ministru al Agriculturii este antreprenor, ea administrează o fermă de produse lactate în satul Visoka, raionul Soroca. Din 2017, Katlabuga a fost unul dintre fondatorii Asociației Fermierilor Producători, iar în prezent este președintele acestei organizații.
Ministerul de Interne va fi condus de Daniela Misail-Nikitin, actualul secretar de stat al departamentului, în locul lui Adrian Efros, care a demisionat. Noul ministru este absolvent al Universității de Stat de Medicină și Farmacologie N. Testemițanu. Ea a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacologie N. Testemițanu, precum și Facultatea de Drept a Academiei de Studii Economice din Moldova. Ea are o diplomă de licență în drept și un masterat în advocacy și schimbări sociale.
Autoritățile au început să vorbească despre necesitatea înlocuirii șefilor unor ministere și agenții imediat după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Președintele, șeful guvernului și președintele parlamentului au remarcat că, în timpul campaniei electorale, au primit în mod repetat reacții negative cu privire la activitatea funcționarilor.
Fluxul de știri
0