Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Răspunsul Serbiei la criticile UE aduse participării vicepremierului la summitul BRICS

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaТранспортная карта для участников и персонала саммита БРИКС 2024
Транспортная карта для участников и персонала саммита БРИКС 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2024
Abonare
Vicepremierul Serbiei a răspuns vehement Uniunii Europene în legătură cu criticile aduse participării sale la summitul BRICS, a anunțat serviciul de presă.
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Vicepremierul Serbiei, Aleksandar Vulin, a răspuns dur oficialului serviciului de externe al UE, Peter Stano, în urma criticilor aduse participării sale la summitul BRICS, informează serviciul de presă al vicepremierului.
„La summitul BRICS au fost aproximativ 40 de state, dintre care unul (Turcia - n.r.) este membru NATO. A încerca să izolezi Rusia și să izolezi unul dintre cei mai respectați lideri mondiali, Vladimir Putin, este la fel de stupid ca și numirea lui (Tonino) Picula (europarlamentar croat - n.r.) ca raportor al Parlamentului European pentru Serbia, iar Serbia nu este prostească. Astfel de măsuri transmit Serbiei că UE vrea să o vadă în BRICS. Toți am înțeles. Salutări din Kazan”, a citat Vulin serviciul de presă.
Deputatul Parlamentului European din 2013, din partea Partidului Social Democrat din Croația, Tonino Picula, este cunoscut pentru criticile sale îndelungate la adresa autorităților sârbe. La sfârșitul lunii octombrie, el a fost numit noul raportor al PE pentru progresul anual al Serbiei în procesul de eurointegrare. Președintele sârbi, Aleksandar Vučić, a comentat că țara sa a înțeles clar semnalul Parlamentului European.
Флаг Организации Североатлантического договора - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2024
Internațional
Fost deputat olandez: NATO nu va trimite trupe în Ucraina în cazul escaladării situației
Summitul BRICS a avut loc la Kazan între 22 și 24 octombrie. BRICS este o organizație interguvernamentală, creată în 2006. Rusia va prelua președinția în BRICS începând cu 1 ianuarie 2024. Anul a început cu aderarea unor noi membri la organizație - pe lângă Rusia, Brazilia, India, China și Africa de Sud, acum se alătură Egiptul, Etiopia, Iranul, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită. Președinția Rusiei în BRICS se desfășoară sub deviza întăririi multilaterale pentru o dezvoltare globală echitabilă și securitate. În cadrul președinției sale, Rusia organizează peste 200 de evenimente politice, economice și sociale.
Fluxul de știri
0