Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi percheziții în cadrul unei anchete privind corupția în rândul alegătorilor

© Sputnik / Rodion StepanchukОфицеры НАЦ в суде
Офицеры НАЦ в суде - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2024
Abonare
Centrul Național Anticorupție și poliția efectuează percheziții la activiști în mai multe raioane din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procuratura Chișinău desfășoară o anchetă în Capitală și în mai multe localități din raioanele Orhei, Rezina și Nisporeni pentru a documenta faptele de corupție electorală și finanțarea ilegală a partidelor politice, informează biroul de presă al CNA.
Instituția a declarat că au fost verificați mai mulți indivizi care ar fi primit recompense ilegale pentru susținerea formațiunilor politice și a persoanelor, pentru participarea în calitate de organizatori și coordonatori în diverse acțiuni politice, precum și pentru implicarea în alegeri și referendum.
În timpul perchezițiilor, oamenii legii au descoperit corespondență în aplicații mobile referitoare la sprijinul acordat formațiunilor politice și anumitor persoane în schimbul recompenselor ilegale și alte dovezi ale implicării active a persoanelor vizate în corupția electorală și finanțarea ilegală a partidelor.
Глава Минобороны Молдовы Анатолий Носатый - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2024
Republica Moldova
Republica Moldova va primi de la Lituania drone și echipamente de combatere a dronelor
De asemenea, la Inspectoratul General al Poliției (IGP) s-a comunicat despre reținerea pentru 72 de ore a unui locuitor din raionul Ungheni, asupra căruia a fost depusă o plângere pentru tentativa de corupere a alegătorului.
Pentru a colecta probe, poliția, cu sprijinul Procuraturii din raionul Ungheni, a efectuat percheziții autorizate la locuința și biroul suspectului. În timpul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, printre altele, liste de observatori care, conform versiunii anchetei, ar fi putut influența alegerea alegătorilor.
Totodată, IGP a anunțat că, joi, 24 octombrie, angajații instituției au înregistrat 286 de materiale și au întocmit 295 de procese-verbale conform articolului din Codul Electoral referitor la corupția electorală pasivă. Dintre acestea, 163 de procese-verbale au fost trimise către CNA pentru examinare și alte acțiuni procesuale.
Выборы президента и референдум о евроитеграции в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2024
Republica Moldova
Cererea de a recalcula voturile și de a anula rezultatele referendumului, respinsă de CEC
Fluxul de știri
0