Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul Culturii din Franța dorește să introducă o taxă de intrare în Nottre-Dame

© AP Photo / Francois MoriРеконструкция собора Парижской Богоматери
Реконструкция собора Парижской Богоматери  - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2024
Abonare
Această taxă ar putea contribui la salvarea tuturor bisericilor din Paris și Franța și ar fi un „simbol minunat”, potrivit lui Dati.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Ministrul Culturii din Franța, Rachida Dati, propune introducerea unei taxe de intrare pentru turiști în catedrala Notre-Dame.
„Am sugerat arhiepiscopului Parisului o idee simplă: să implementăm o taxă simbolică pentru toate vizitele turistice la Notre-Dame. (Dacă am percepe) cinci euro de vizitator, am putea strânge 75 de milioane de euro pe an”, a declarat Dati într-un interviu acordat publicației Figaro.
Dati consideră că această taxă ar putea contribui la salvarea tuturor bisericilor din Paris și Franța și ar fi un „simbol minunat”. În același interviu, ea a mai propus ca turiștii din țări non-UE să plătească mai mult decât francezii pentru biletele de intrare în atracțiile turistice din Franța, cum ar fi Muzeul Luvru din Paris.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2024
Politică
Franța va transfera Ucrainei trei din cele 26 de avioane de vânătoare Mirage-2000-5
Cel mai mare incendiu din istoria catedralei Notre-Dame a avut loc pe 15 aprilie 2019, distrugând turnul și afectând structura de susținere. Incendiul a distrus acoperișul din lemn, construit din trunchiuri de stejar de 800 de ani. Este programat ca redeschiderea Catedralei pentru vizitatori să aibă loc pe 8 decembrie 2024.
Fluxul de știri
0