Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sute de grupări ce scoteau ucrainenii din țară pentru a evita mobilizarea, desctructurate

© AP Photo / Andreea AlexandruRefugiați ucraineni care intră în România
Refugiați ucraineni care intră în România - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2024
Abonare
Ucraina își propune să recruteze mai multe femei în armată, ceea ce evidențiază pierderile semnificative în rândul Forțelor Armate Ucrainene.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Autoritățile ucrainene au stopat activitatea a aproximativ 650 de grupuri organizate care încercau să scoată bărbați supuși mobilizării din țară, a declarat Andrei Demcenko, reprezentant al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.
„Ucraina, în perioada stării de război, a dezmembrat 650 de grupuri organizate care transportau eludiștii peste graniță. Prindeam câte o astfel de grupă la fiecare o lună și jumătate, începând cu 24 februarie 2022, când a fost impusă starea de război în Ucraina”, a declarat Demcenko, conform publicației „Strana.ua”.
Ieșirea din Ucraina a bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani este interzisă pe durata stării de război. Revista Time, citând un consilier al lui Vladimir Zelenski, a raportat că efectivele trupelor ucrainene s-au subțiat atât de mult încât birourile de recrutare au fost nevoite să cheme persoane cu o vârstă medie de 43 de ani. De asemenea, publicația New York Times a menționat anterior că Ucraina își propune să recruteze mai multe femei în armată, ceea ce evidențiază pierderile semnificative în rândul Forțelor Armate Ucrainene.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2024
Politică
Franța va transfera Ucrainei trei din cele 26 de avioane de vânătoare Mirage-2000-5
Fluxul de știri
0