Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Grosu a lăsat să se înțeleagă că ar putea avea loc remanieri la Guvern

© Sputnik / OsmatescoТоржественное заседание парламента, посвященное 30-летию Конституции Молдовы
Торжественное заседание парламента, посвященное 30-летию Конституции Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2024
Abonare
Președintele Parlamentului de la Chișinău nu exclude posibilitatea unor noi numiri în conducerea țării.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. După turul doi al alegerilor prezidențiale, în echipa guvernării actuale ar putea urma schimbări de personal, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu.
În opinia sa, în conducerea țării există „oameni ai vremurilor de pace”, care ar putea „să nu facă față presiunii”, dar și cei care știu să acționeze în perioade de criză.
„Orice conducere se acomodează în timp. Dar nimic nu este ‚bătut în cuie’, situația se schimbă și trebuie să răspundem mereu cu noi abordări și oameni noi. Trebuie să știm să atragem oameni din partide și din afara acestora, chiar și din afara țării”, a declarat Grosu în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.
El a subliniat că principala greșeală a actualei conduceri a țării a fost subestimarea pericolului.
„Atât eu, cât și colegii mei recunoaștem că am subestimat pericolul... Este vina noastră. Am subestimat adversarul, nu mă refer doar la gruparea criminală, deoarece aceasta este condusă de pe teritoriul unei alte țări, care dispune de resurse media, financiare și logistice uriașe... Vorbim despre Rusia, care a investit tot arsenalul său de propagandă și intervenție în procesele democratice din Republica Moldova”, a declarat speakerul parlamentului.
„Dar am învățat lecția”, a concluzionat el.
Fluxul de știri
0