Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Familiile cu copii cu dizabilități severe vor primi bani de la Guvern

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării  - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2024
Abonare
Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță un nou pachet de suport, elaborat cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, pentru familiile cu copii cu dizabilități severe.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Peste 5500 de familii din Republica Moldova care au copii cu dizabilități severe vor primi o plată unică în valoare de 3000 de lei. De această plată monetară în luna noiembrie vor beneficia 5 519 de copii cu dizabilități severe.
Plata unică va fi oferită din oficiu, în mod proactiv. Ceea ce înseamnă că, părinții nu vor trebui să meargă la Casa Națională pentru Asigurări Sociale și să depună vreo cerere sau să prezinte documente justificative.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2024
Societate
O parte din persoanele cu o pensie mai mică de 3300 de lei vor primi suport financiar
Plata va fi disponibilă la oficiile poștale din toată țara, pe parcursul lunii noiembrie. Pentru a beneficia de plata unică, părintele/reprezentantul legal al copilului, care primește alocația socială stabilită și achitată de CNAS, va prezenta buletinul de identitate la oficiul poștal.
Pe lângă aceasta, toate familiile beneficiare vor primi notificări din partea Guvernului, prin care vor fi informați despre metoda de colectare a plății și unde se pot adresa.
Reamintim, că în decembrie 2023, familiile cu copii cu dizabilități severe, de asemenea, au beneficiat de o plată unică din partea Guvernului Republicii Moldova și a partenerilor de dezvoltare.
Олимпийские кольца - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2024
Republica Moldova
Sportivii cu performanțe la JO de la Paris, premiați de Guvern
Fluxul de știri
0