Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Producția industrială a înregistrat în august o scădere anuală de 3,5%

CC BY 2.0 / ISED Solutions / Tractor in FieldMuncitori pe plantație
Muncitori pe plantație - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2024
Muncitori pe plantație. Foto de arhivă
Abonare
Moldova a înregistrat o scădere a producției industriale anuale, doar industria minieră fiind pe plus.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Producția industrială brută în Moldova a scăzut cu 3,5 la sută în luna august a anului curent față de august 2023, a anunțat Biroul Național de Statistică (BNS).
Scăderea indicelui se datorează diminuării creșterii volumelor în industria prelucrătoare (-4,4 la sută), precum și în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă, încălzire și aer condiționat (-0,3 la sută). Acești factori, potrivit BNS, au condus la o scădere de 4 la sută a producției industriale totale.
Cu toate acestea, minusurile semnificative au contribuit la atenuarea creșterii cu 15,8% a volumului industriilor extractive.
Producția industrială brută a crescut cu 1,6% în perioada ianuarie-august a acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, acest lucru fiind determinat de creșterea producției în industriile extractivă și prelucrătoare, precum și în producția și furnizarea de energie electrică, căldură, gaze, apă caldă și aer condiționat.
Fluxul de știri
0