Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoianoglo: Moldova și-a epuizat limita pentru confruntări și conflicte interne

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2024
Alexandr Stoianoglo. Foto de arhivă
Abonare
Stoianoglo s-a adresat cetățenilor Republicii Moldova după primul tur al alegerilor prezidențiale.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, fostul procuror general Alexandru Stoianoglo, în cadrul unui briefing, a îndemnat cetățenii moldoveni la unitate.
„Sunt convins că calea Moldovei este calea dreptății pentru toți. Este capacitatea de a asculta și de a auzi toți cetățenii, indiferent de preferințele lor geopolitice și etnice... Moldova a epuizat limita confruntărilor și conflictelor interne. Este timpul să ne unim, să găsim un limbaj comun pentru a atinge obiective comune”, a declarat Stoianoglo.
În opinia sa, alegerile au arătat că Moldova este capabilă să își definească propriul drum, subliniind că drumul european nu înseamnă cenzură, teroare polițienească și sărăcie.
„Calea europeană nu înseamnă organizarea de referendumuri propagandistice în interesul unor persoane private. Nu înseamnă batjocorirea Constituției și discriminarea majorității cetățenilor. Calea Europeană nu este limbajul urii și al discriminării”, a spus Stoianoglo.
Candidatul la președinție a făcut apel la autorități să nu mai caute „dușmani ai poporului” și să nu mai semene teamă și neîncredere în rândul cetățenilor.
„Știu că unii oameni vor intra în al doilea tur de scrutin cu aceleași modele cunoscute: căutări isterice ale dușmanilor poporului, semănând frică, panică și neîncredere reciprocă”, a declarat Stoianoglo.
Fluxul de știri
0