Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul anunță despre un ajutor militar pentru Ucraina de 400 de milioane de dolari

© AP Photo / Michael ProbstLloyd Austin
Lloyd Austin - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2024
Abonare
Ukrinform: Austin a anunțat la Kiev un pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat un pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina în timpul unei vizite la Kiev, a relatat miercuri agenția de presă Ukrinform.
„Sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite continuă să sporească sprijinul pentru Ucraina. Astăzi vreau să anunț un pachet de ajutor prezidențial de 400 de milioane de dolari pentru muniție, echipament militar și arme pentru Ucraina”, a declarat Austin, citat de agenție.
Anterior, luni, Pentagonul a publicat o declarație privind vizita în Ucraina a secretarului american al apărării, Lloyd Austin. Publicația de pe site-ul agenției a precizat că Austin se va întâlni cu conducerea ucraineană și va sublinia angajamentele SUA de a oferi Kievului asistență militară. În plus, Wall Street Journal a raportat că șeful Pentagonului nu va anunța o nouă asistență militară în timpul vizitei sale în Ucraina și nu va autoriza forțele armate ucrainene să utilizeze arme cu rază lungă de acțiune pentru lovituri în interiorul Federației Ruse.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică soluționarea conflictului, implică direct țările NATO în conflict care „se joacă cu focul". Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina este o țintă legitimă pentru Rusia. El a spus că SUA și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului ucrainean pe teritoriul Regatului Unit, Germaniei, Italiei și altor țări. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina din Occident nu favorizează negocierile și ar avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0