Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: „Planul de victorie” al lui Zelenski este „un plan de înfrângere”

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2024
Abonare
Ungaria nu susține „planul de victorie” al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, prezentat în această săptămână în rada Ucrainei.
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. „Planul de victorie” al lui Vladimir Zelenski este, de fapt, un „plan de înfrângere”, cu el nu se poate câștiga, ci doar pierde, a declarat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán.
„Planul precedent s-a dovedit a fi un plan de înfrângere. Acum se dorește transformarea lui într-un plan de victorie. Ieri am spus că nu participăm la asta, nu este planul nostru de victorie și, din punctul nostru de vedere... cu acest plan de victorie nu se poate câștiga, ci doar pierde”, a spus Orbán la postul de radio Kossuth.
Anterior, Orbán a declarat că planul lui Zelenski este „înfricoșător”, iar UE trebuie să-și schimbe strategia și să înceapă o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina.
Directorul său politic, Balázs Orbán, a afirmat că Ungaria nu susține „planul de victorie” al lui Zelenski, deoarece acesta este cel mai scurt drum spre al treilea război mondial.
Viktor Orban și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2024
Internațional
Orban va cere lui Macron și Scholz să înceapă negocierile cu Rusia pe tema Ucrainei
Zelenski a prezentat miercuri în parlamentul ucrainean așa-numitul „plan de victorie”. Documentul include cinci puncte și trei anexe secrete. În special, primul punct prevede invitația Ucrainei în NATO, urmată de aderarea efectivă, al doilea - eliminarea restricțiilor privind loviturile cu arme cu rază lungă de acțiune asupra teritoriului rus, al treilea - desfășurarea în Ucraina a unui "pachet complex de descurajare non-nucleară" împotriva Rusiei. Zelenski a subliniat că implementarea planului "depinde de parteneri".
Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, comentând "planul de victorie" prezentat de Zelenski, a declarat că acesta nu este un plan, ci un set de slogane incoerente. Potrivit ei, acest plan doar împinge NATO spre un conflict direct cu Rusia.
Fluxul de știri
0