Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prima licență pentru administrarea fondurilor private de pensii a fost acordată în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausOameni in etate
Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2024
Abonare
În Moldova ar putea apărea un fond de pensii alternativ. Acesta ar oferi cetățenilor o opțiune suplimentară pentru economisirea și administrarea contribuțiilor pentru pensie, pe lângă sistemul public de pensii existent.
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Comisia Națională a Pieței Financiare a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative.
Compania care a obținut licența a devenit prima organizație din republică autorizată să administreze fonduri private de pensii. Aceasta poate crea un fond de pensii individual și/sau profesional și poate atrage participanți prin încheierea de contracte cu societatea civilă, au precizat reprezentanții CNPF.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Societate
Prețurile medii de consum în Republica Moldova s-au majorat
Persoanele interesate vor deveni participanți ai fondului după semnarea unui contract de aderare individuală și efectuarea contribuțiilor necesare. Un astfel de fond poate avea cel puțin 15 participanți. Valoarea contribuțiilor și modul de plată a acestora sunt stabilite în contractul individual.
Aderarea la un fond de pensii este o opțiune individuală, iar calitatea de participant se dobândește prin semnarea contractului de aderare cu administratorul fondului de pensii și achitarea primei contribuții. Mărimea contribuțiilor la un fond de pensii și modalitatea de plată a acestora se stabilesc în contractul individual de aderare conform regulilor planului de pensii facultative.
Fluxul de știri
0