Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: BRICS deja a depășit G7 în ce privește mai mulți indicatori economici

© Sputnik / Sergey Bobylev / Accesați arhiva multimediaДеловой форум БРИКС
Деловой форум БРИКС  - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2024
Abonare
Liderul rus a salutat participanții la Forumul de Afaceri BRICS.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. BRICS, conform datelor pentru anul 2023, a depășit deja G7 în mulți indicatori economici, în special, în PIB-ul global, iar PIB-ul combinat al uniunii depășește 60 de trilioane de dolari, a declarat președintele rus Vladimir Putin în discursul său la sesiunea plenară a Forumului de Afaceri BRICS, transmite RIA Novosti.
Sesiunea are loc înaintea summitului BRICS care se va desfășura la Kazan între 22 și 24 octombrie.
„BRICS reprezintă aproximativ un sfert din exporturile de bunuri, în special cele fără de care dezvoltarea economică durabilă este imposibilă. Asociația joacă un rol semnificativ astăzi și va continua să o facă”, a subliniat Vladimir Putin.
Acesta a subliniat că în cadrul asociației iau formă diverse instituții de cooperare, inclusiv platforme financiare.
„Aceasta este suveranitatea economică, care deschide noi oportunități pentru membrii acestei organizații”, a spus liderul rus.
De asemenea, în discursul său, Vladimir Putin a reamintit că Rusia reușește să orienteze fluxurile de transport către partenerii BRICS. Ruta Maritimă Nordică este dezvoltată în mod activ, constelația de sateliți este în curs de modernizare, se construiesc terminale de combustibil și alte facilități de infrastructură de coastă. Coridorul de transport Nord-Sud a devenit cheia traficului de mărfuri între Eurasia și Africa.
Moscova mizează pe recomandărilor formulate de Forumul de Afaceri în ceea ce privește dezvoltarea unei infrastructuri digitale unificate BRICS.
„Rusia, în calitate de președinte al BRICS, se străduiește să promoveze integrarea noilor membri. Un plan de acțiune substanțial este pus în aplicare în mai multe domenii - economie și finanțe, politică și securitate, precum și cooperare culturală și umanitară”, a declarat Vladimir Putin.
El a numit viitorul summit al asociației „un eveniment-cheie”.
În timpul summitului de la Kazan, Vladimir Putin va avea aproximativ 20 de întâlniri bilaterale, care vor începe pe 21 octombrie. În special, sunt preconizate discuții cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și semnarea unui acord de parteneriat strategic cu Iranul.
De asemenea, noii membri ai asociației vor lua parte pentru prima dată la summitul din capitala Tatarstanului. De la 1 ianuarie 2024, pe lângă Brazilia, India, China, Rusia și Africa de Sud, au devenit membri cu drepturi depline ai BRICS: Egipt, Iran, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Etiopia.
Fluxul de știri
0