Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O delegație a APCE vine la Chișinău pentru monitorizarea scrutinului electoral

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2024
Abonare
Delegația APCE va avea o serie de întrevederi cu candidații la președinție înainte de alegeri.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. O delegație formată din 21 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de reprezentanta Austriei, Petra Bair, va sosi în Moldova.
Delegația se va afla în Moldova în perioada 18-21 octombrie pentru a observa alegerile prezidențiale și referendumul constituțional împreună cu observatori din partea Adunării Parlamentare a OSCE, Parlamentului European și Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO).
Înainte de data alegerilor, Comisia intenționează să organizeze o serie de întâlniri cu candidații la președinție, conducerea Misiunii OSCE și a Delegației UE în Moldova, membrii Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, reprezentanți ai CEC, membri ai Consiliului pentru televiziune și radio, membri ai Congresului autorităților locale din Republica Moldova, reprezentanți ai societății civile și mass-media.
O echipă de experți ai Comisiei de la Veneția, un grup de experți juridici independenți din cadrul Consiliului Europei, va oferi sprijin juridic în timpul vizitei.
Luni, 21 octombrie, delegația APCE a anunțat o conferință de presă la Chișinău.
Fluxul de știri
0