Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Înainte de „ziua tăcerii”: CNA a descins cu percheziții la reprezentanții opoziției

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2024
Abonare
Oamenii legii au percheziționat din nou reprezentanții opoziției moldovenești.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii au efectuat percheziții în mai multe localități din raioanele Nisporeni și Strășeni în cadrul a două cauze penale privind cumpărarea voturilor.
Vineri, 18 octombrie, este ultima zi, înainte de „ziua tăcerii”, în care este permisă campania electorală. Alegerile prezidențiale și referendumul european vor avea loc pe 20 octombrie.
Declarația oficială a forțelor de ordine nu a precizat numele formațiunii politice unde au avut loc perchezițiile, însă fotografiile publicate de CNA arată că este vorba despre unul dintre partidele din cadrul blocului de opoziție „Victorie”.
Șefa serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat presei că șase reprezentanți ai unuia dintre partide sunt anchetați pentru cumpărare de voturi. Aceștia ar fi oferit alegătorilor bani pentru a vota într-un anumit fel la alegerile prezidențiale.
„În prezent, forțele de ordine stabilesc originea fondurilor utilizate pentru comiterea infracțiunii și eventualele legături ale inculpaților cu membri ai grupurilor infracționale organizate”, se menționează în comunicatul instituției.
După percheziții, suspecții vor fi duși la CNA pentru interogatoriu.
Cu o zi mai devreme, Marina Tauber, deputat în Parlamentul RM care reprezintă blocul de opoziție „Victorie”, a declarat că ar putea fi arestată după publicarea unei înregistrări video menite să o compromită. Ea a spus că avocații pregătesc o expertiză a videoclipului și evaluează situația din punct de vedere juridic pentru a depune o plângere la autoritățile competente.
Joi, în cadrul unui briefing, șeful Poliției Naționale, Viorel Cerneuțianu, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Victor Furtună, au declarat că au prevenit organizarea revoltelor în masă care ar fi trebuit să înceapă după alegerile prezidențiale.
Fluxul de știri
0