Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În capitală a început sezonul de încălzire

© Sputnik / Евгений ПанасенкоОтопление
Отопление - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2024
Abonare
Primăria Capitalei a anunțat despre începerea sezonului de încălzire din timpul iernii
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. În Chișinău începe sezonul de încălzire pentru consumatorii din municipiu. O dispoziție în acest sens a fost semnată joi de primăria capitalei, transmite un comunicat al administrației municipale.
„Primăria Municipiului Chișinău informează că de joi, 17 octombrie 2024, în capitală începe sezonul de încălzire 2024-2025 pentru consumatorii din municipiu. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de Primărie”, s emenționează în comunicatul emis.
Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă - Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, conform contractelor încheiate, în baza solicitării acestora.
Astfel, preturile de sector, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, gestionarii fondului locativ cu orice formă de proprietate, agenții economici și alți consumatori de energie termică vor pregăti obiectivele pentru primirea agentului termic.
Buletin de identitate - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Politică
Actele în baza cărora se poate vota la alegerile de duminică
Livrarea agentului termic are loc în contextul răciri vremii. Astfel, pentru perioada 17-21 octombrie, meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Avertizarea prevede că, în orele nocturne și ale dimineții, se vor înregistra înghețuri la suprafața solului, izolat în aer, cu intensitatea de până la -4 grade Celsius.
Anul trecut, în capitală agentul termic a fost conectat la finele lunii octombrie. Prioritar sunt conectate la căldură grădinițele, școlile, spitalele și instituțiile sociale.
Potrivit legislației, sezonul termic demarează atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10°C. Totodată, acesta se încheie la finele lunii martie sau începutul lunii aprilie, în funcție de temperaturile de afară.
Fluxul de știri
0