Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștri de Externe din formatul Nord-Baltic, în vizită la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaMinisterul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova
Ministerul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Abonare
Mai mulți miniștri de Externe și sccretari de stat din formatul Bord-Baltic întreprind o vizită la Chișinău.
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. O delegație a miniștrilor de Externe și secretarilor de stat din cadrul formatului Nordic-Baltic 8 (NB8), care cuprinde Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia, a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe integrarea europeană a Republicii Moldova, situația geopolitică curentă, securitatea regională, combaterea propagandei și dezinformării, consolidarea capacităților în domeniul cibernetic și cooperarea comercial-economică.
În cadrul conferinței de presă comune, vicepremierul Mihai Popșoi a subliniat importanța asistenței din partea statelor membre ale formatului NB8 în avansarea agendei de reforme și modernizarea Republicii Moldova, asigurarea creșterii economice și combaterea corupției, reformarea sectorului justiției și îmbunătățirea bunăstării populației.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Politică
Fără exit-poll-uri pe 20 octombrie: CEC nu a primit cereri de autorizare
„Statele NB8 ne servesc drept exemplu pentru dezvoltarea democratică și transformarea într-un stat modern, cu instituții funcționale și justiție echitabilă. Vizita reprezintă un semnal de solidaritate și sprijin din partea țărilor baltice și nordice pentru Republica Moldova pe drumul european”, a menționat vicepremierul Mihai Popșoi.
Programul vizitei a inclus și semnarea unui Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul consolidării capacității instituționale între Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și Ministerele Afacerilor Externe ale statelor NB8.
Fluxul de știri
0