Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un expert a estimat care va fi prețul mediu al petrolului marca Brent în 2024

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaPlatforme petroliere în Tatarstan
Platforme petroliere în Tatarstan - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2024
Platforme petroliere în Tatarstan. Foto de arhivă
Abonare
Expertul Tereșkin: prețul mediu al petrolului Brent în 2024 va fi de până la 80 de dolari pe baril
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Prețul mediu al petrolului Brent în 2024 va fi puțin sub 80 de dolari pe baril, acesta va fi influențat, pe de o parte, de încetinirea cererii de petrol în sectorul transporturilor și creșterea producției în afara OPEC+, iar pe de altă parte, de creșterea tensiunii în Orientul Mijlociu, a declarat pentru RIA Novosti, Serghei Tereșkin, directorul general al platformei online de comercializare a produselor petroliere „Open Oil Market”.
„Pe termen mediu, prețurile vor fi tot mai mult influențate de factorii pe termen lung, inclusiv încetinirea cererii de petrol în sectorul transporturilor și creșterea producției în afara OPEC+. Cu toate acestea, pe termen scurt, piața va fi susținută de creșterea tensiunilor din Orientul Mijlociu. Prin urmare, prețul mediu anual al petrolului Brent va fi puțin sub 80 de dolari pe baril. Pentru comparație: la sfârșitul primelor nouă luni din 2024, prețul mediu al Brent a fost de 82,7 dolari pe baril”, a declarat expertul.
Anterior, OPEC+ a prelungit cu două luni reducerea voluntară a producției de petrol cu 2,2 milioane de barili pe zi, care urma să fie anulată treptat începând cu luna octombrie. Astfel, se preconizează că țările din alianță vor începe să crească producția în cadrul acestor acorduri începând cu luna decembrie. Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a confirmat miercuri aceste intenții din partea OPEC+.
În același timp, de la începutul lunii octombrie, piața petrolului „ se agită ” din cauza escaladării conflictului din Orientul Mijlociu. Astfel, la 1 octombrie, Iranul a supus, pentru a doua oară în istorie, Israelul la un atac masiv cu rachete, numindu-l un act de autoapărare. Armata israeliană susține că au fost trase aproximativ 180 de rachete balistice, dintre care majoritatea au fost interceptate.
Fluxul de știri
0