Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noul președinte al Indoneziei va trimite 20 de mii de studenți să studieze în Rusia

© Pixabay / mycarmcarmStudenți
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2024
Abonare
Liderul Indoneziei va oferi burse pentru 20 de mii de studenți pentru a studia în Rusia
JAKARTA, 13 oct - Sputnik. Președintele ales indonezian, Prabowo Subianto, va oferi burse pentru 20.000 de studenți, astfel încât aceștia să poată studia știința, tehnologia, ingineria și matematica în Rusia, a declarat fratele mai mic al lui Prabowo, proeminentul om de afaceri indonezian Hashim Johohadikusumo. Cuvintele sale sunt citate de revista indoneziană Tempo .
„Vom trimite (în Rusia – n.red.) 20.000 de studenți cu burse în fiecare an”, a spus Hashim.
Antreprenorul a subliniat că această bursă va fi asigurată integral din fonduri publice fără asistență externă.
El a mai spus că președintele ales Prabowo a vorbit personal cu președintele rus Vladimir Putin despre trimiterea studenților indonezieni în Federația Rusă.
„Am auzit că președintele Putin a fost de acord să ofere studenților indonezieni locuri speciale pentru a studia medicina, fizica, inginerie nucleară și așa mai departe”, a explicat Hashim.
Fratele mai mic al președintelui ales a mai spus că Prabowo Subianto plănuiește să construiască o centrală nucleară în Indonezia.
Trimiterea studenților indonezieni în străinătate pentru a studia știința a fost una dintre promisiunile de campanie ale lui Prabowo.
Inaugurarea președintelui ales indonezian, Prabowo Subianto, va avea loc pe 20 octombrie la Jakarta .
Fluxul de știri
0