Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expertul a explicat creșterea numărului celor care doresc să se alăture BRICS

© Фотохост-агентство brics-russia2024.ru / Accesați arhiva multimediaПрезидент Владимир Путин принял участие в работе Х Парламентского форума БРИКС
Президент Владимир Путин принял участие в работе Х Парламентского форума БРИКС - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2024
Abonare
Bezpalko: lista celor care doresc să se alăture BRICS arată oboseala față de Statele Unite
MOSCOVA, 13 oct - Sputnik. Lista extinsă a statelor care și-au manifestat interes pentru aderarea la BRICS arată că lumea caută o alternativă la dictaturile Statelor Unite, care încearcă să-și mențină dominația,a declarat politologul Bogdan Bezpalko.
Asistentul președintelui rus Iuri Ușakov a declarat anterior reporterilor că numărul statelor care doresc să coopereze cu BRICS într-o formă sau alta, inclusiv aderarea la asociație, a ajuns la 34.
După cum a remarcat Bogdan Bezpalko, Statele Unite ale Americii, care se deteriorează, încearcă să-și mențină puterea, dar oboseala din cauza dictaturii se instalează printre țările lumii.
„Este firesc ca în condițiile căderii hegemonului, bineînțeles, să vrei să ai un fel de alternativă pe care să te bazezi, de unde să obții sprijin și în care să poți construi cumva relații economice internaționale mai egale, cel puțin pe bază de paritate și nu doar să primească instrucțiuni”, a spus Bezpalko, comentând lista extinsă a celor care doresc să se alăture BRICS.
Rusia a preluat președinția BRICS la 1 ianuarie 2024. Anul a început cu adăugarea de noi membri la asociație - pe lângă Federația Rusă, Brazilia , India , China și Africa de Sud , acum include Egipt , Etiopia , Iran , Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită . Summitul BRICS cu participarea șefilor de stat va avea loc la Kazan în perioada 22-24 octombrie.
Fluxul de știri
0