Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

OSCE îndemnată să ajute la reducerea presiunii Chișinăului asupra economiei transnistrene

© Sputnik / Мирослав РотарьОБСЕ
ОБСЕ - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2024
Abonare
Conducerea Transnistriei a discutat cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE despre presiunea economică a Chișinăul
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Presiunea crescândă asupra economiei transnistrene a fost unul dintre subiectele abordate la întrevederea cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting.
Șeful departamentului economic al regiunii, Serghei Obolonik, a subliniat următoarele: la Moldavizolit și Electromaș lucrurile nu fac decât să se înrăutățească.
„Întreprinderile se confruntă cu atâtea probleme globale, ei bine, ce poate fi mai rău decât sistările? Aceste probleme trebuie rezolvate cât mai curând posibil, în caz contrar s-ar putea să nu existe niciun potențial de redresare”, a spus el.
Ambele fabrici și-au suspendat activitatea pentru că nu își mai pot exporta produsele, pe care Chișinăul oficial le-a etichetat drept bunuri cu dublă utilizare. Tiraspolul nu este deloc de acord cu acest lucru. Timp de mulți ani, fabricile au făcut comerț cu Uniunea Europeană și cu țări terțe. În această regiune, ei cred că presiunea economică are ca scop rezolvarea problemelor politice.
„Moldova își rezolvă scopurile și obiectivele politice prin metode economice.... Avem nevoie de eforturile atât ale OSCE, cât și ale altor participanți externi la procesul de negociere pentru a readuce situația la normal”, a declarat ministrul transnistrean de externe, Vitalii Ignatiev.
Fluxul de știri
0