Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron l-a asigurat pe Zelenski de asistența militară continuă pentru Kiev

© Facebook / Emmanuel MacronEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2024
Abonare
Macron i-a promis lui Zelenski că va continua sprijinul diplomatic și militar pentru Kiev
PARIS, 11 oct – Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron l-a asigurat pe Vladimir Zelenski de sprijinul diplomatic și militar continuu pentru Kiev.
Zelenski, după ce președintele american Joe Biden a refuzat să se întâlnească cu el, a venit joi într-o vizită la Londra , unde s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Keir Starmer și cu noul secretar general al NATO Mark Rutte , apoi s-a îndreptat către Paris .
„Vreau să reafirm sprijinul nostru pentru rezistența ucraineană. Vom continua să ne îndeplinim angajamentele de a înarma și pregăti soldații ucraineni. Am discutat cu Zelenski planurile noastre în următoarele săptămâni și luni pentru munca diplomatică și militară”, a spus Macron. pentru presă.
El a menţionat că problema alocării asistenţei financiare Ucrainei va fi discutată la următorul summit al UE .
Zelenski, la rândul său, a spus că i-a prezentat lui Macron „planul său de victorie” și, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor, a indicat că subiectul încetării focului nu a făcut obiectul discuțiilor sale cu liderii occidentali.
Vineri, Zelenski va sosi la Berlin , unde se va întâlni cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cancelarul Olaf Scholz.
Anterior, Macron a susținut permiterea Ucrainei să neutralizeze instalațiile militare de pe teritoriul Rusiei de pe care sunt lansate rachete, dar s-a opus atacurilor asupra altor ținte civile și militare de pe teritoriul Rusiei. De asemenea, nu a exclus trimiterea personalului militar occidental în Ucraina, care, potrivit lui, a fost susținută de o serie de lideri europeni.
Kremlinul a declarat mai târziu că a acordat atenție cuvintelor lui Macron că subiectul trimiterii de personal militar în Ucraina a fost discutat în Europa , de asemenea, Moscova este bine cunoscută de poziția sa cu privire la înfrângerea strategică a Rusiei . Ei au remarcat că o serie de țări care participă la evenimentul de la Paris privind Ucraina mențin „o evaluare destul de sobră a potențialelor pericole ale unei astfel de acțiuni și a potențialului pericol de a fi direct implicate într-un conflict fierbinte”, acest lucru „nu este absolut în interes dintre aceste țări, trebuie să fie conștienți de acest lucru.”
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea, implică direct țările NATO în conflict și „se joacă cu focul”. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului în Marea Britanie, Germania , Italia și alte țări. Kremlinul a afirmat că aprovizionarea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0