Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjártó: Ungaria nu va fi afectată de oprirea tranzitului de gaze prin Ucraina

© Sputnik / Rodion ProcaVicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova s-a întâlnit la Chișinău cu omologul său ungar, Péter Szijjártó
Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova s-a întâlnit la Chișinău cu omologul său ungar, Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2024
Abonare
Szijjártó: Ungaria nu va fi afectată de oprirea tranzitului de gaze din Rusia prin Ucraina
BUDAPEST, 9 oct - Sputnik. Ungaria nu va fi afectată de o posibilă oprire a tranzitului de gaze din Federația Rusă prin Ucraina, a declarat Peter Szijjártó.
„În ceea ce privește tranzitul de gaze prin Ucraina, care, după toate probabilitățile, va fi oprit, acest lucru nu ne privește”, a spus Szijjártó într-o conferință de presă.
Potrivit acestuia, Ungaria primește cea mai mare parte a gazului rusesc prin gazoductul Turkish Stream, datorită căruia „aprovizionarea cu energie a țării este acum sigură”, în ciuda faptului că Budapesta a descurajat o serie de aliați de la construirea sa, „unii mai politicos, iar unii cu amenințări.”
„Nu ne interesează, nu suntem influențați de ceea ce vor și nu vor ajunge Rusia și Ucraina în ceea ce privește tranzitul, așa că noi, desigur, vom ajuta pe oricine putem”, a menționat Szijjártó.
El a adăugat că, în 2024, peste 5,6 miliarde de metri cubi de gaz au ajuns deja din Rusia prin Turkish Stream.
Vladimir Zelenski a declarat în august că nimeni nu va semna un acord cu Federația Rusă privind extinderea tranzitului de gaze rusești prin Ucraina, care expiră la sfârșitul anului 2024. Mihail Podolyak, a declarat că Ucraina va opri tranzitul petrolului și gazelor rusești către țările UE de la 1 ianuarie 2025 .
Fluxul de știri
0