Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Lukașenko au discutat despre dezvoltarea economică dintre cele două state

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин и президент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент РФ Владимир Путин и президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2024
Abonare
CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Vladimir Putin l-a primit la Kremlin pe președintele belarus Alexandr Lukașenko, a relatat un corespondent RIA Novosti.
„Există posibilitatea să vorbim despre dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale, despre construcția statului unional. Vreau să remarc, că ne întâlnim de multe ori cu dumneavoastră, dar totuși dinamica este semnificativă. Vreau să constat că relațiile comerciale și economice se dezvoltă în cel mai bun mod posibil, într-un ritm bun”, a spus liderul rus.
El a menționat că Rusia ocupă primul loc în ceea ce privește investițiile directe în economia belarusă. În plus, cele două țări se pot completa reciproc în proiecte industriale, inclusiv în domeniul aviației, a adăugat Putin.
La rândul său, Lukașenko a declarat că participanții la recentul summit al CSI de la Moscova nu au avut divergențe pe agenda internațională. Potrivit lui Lukașenko, aceasta arată că s-a lucrat mult pe toate temele.
Liderul belarus a menționat că la reuniunea de astăzi intenționează să discute „două sau trei chestiuni” cu omologul său rus, unde este necesar să se pună punctul pe „i”. Potrivit acestuia, după prăbușirea URSS, țările occidentale au vrut să „sugrume” Rusia și Belarus, dar noile state au mizat pe păstrarea interacțiunii pe care o aveau.
„Aceasta a fost utilă. Astăzi lucrăm împreună în foarte multe domenii și producem bunuri, care găsesc cerere în Federația Rusă. Rusia are nevoie de bunurile pe care le producem - de la agricultură la microelectronică”, a declarat liderul belarus.
Tot astăzi va avea loc o ceremonie solemnă de înmânare a celei mai înalte distincții de stat a Rusiei lui Lukașenko.
„Astăzi, după cum știți, veți fi prezentat pentru a primi cea mai înaltă distincție de stat a Federației Ruse - Ordinul Apostolului Andrei cel Întâi Chemat. <...> În acest caz pentru merite deosebite în consolidarea legăturilor bilaterale dintre Rusia și Belarus. Ați făcut multe pentru acest lucru”, a spus Putin.
Acest ordin este acordat personalităților de stat și publice, liderilor militari, reprezentanților remarcabili ai științei, culturii, artei și economiei pentru servicii excepționale care contribuie la prosperitatea, măreția și gloria Rusiei. Putin a semnat un decret privind această distincție în luna august. Potrivit documentului, președintele Belarusului a fost premiat pentru servicii excepționale în dezvoltarea relațiilor de alianță și parteneriat strategic între cele două țări, consolidarea legăturilor de prietenie între popoare, precum și pentru contribuția sa personală deosebită la crearea și funcționarea eficientă a statului Uniunii.
Fluxul de știri
0