Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban a avertizat asupra consecințelor politicilor UE

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2024
Abonare
Orban: dacă politicile actuale ale Bruxelles-ului vor continua, viitorul Europei va fi distrus
BUDAPEST, 8 oct - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban și-a exprimat îngrijorarea că, dacă politicile actuale ale Bruxelles-ului vor continua, acest lucru ar putea duce la distrugerea Uniunii Europene și la viitorul întregii Europe.
"Birocratii de la Bruxelles distrug economia europeană. UE a fost creată pentru prosperitate, dar europenilor le este din ce în ce mai greu să-și întrețină familiile, iar companiilor europene le este din ce în ce mai greu să rămână pe linia de plutire. Stânga din Europa a distrus totul, iar birocrații de la Bruxelles nu servesc interesele europenilor obișnuiți, ci propriile lor interese, dacă acest lucru va continua, UE va fi distrusă, viitorul Europei va fi distrus”, a spus Orban, vorbind la un eveniment în orașul italian Pontida.
Premierul ungar a subliniat că situația din Europa „a devenit mai proastă decât acum 10 ani” din cauza creșterii criminalității din cauza afluxului de migranți ilegali, perspectivele de viață în UE în 10-20 de ani, potrivit acestuia, sunt un motiv; preocupare.
Anterior, Orban a declarat că la începutul deceniului, Ungaria vedea Uniunea Europeană ca pe o garanție a prosperității sale, dar și-a pierdut drumul și a rămas în urma Statelor Unite și a Asiei în cursa economică. Anterior, el a prezis că până la sfârșitul deceniului, Marea Britanie , Italia și Franța vor părăsi primele zece economii din lume, iar Germania va cădea de pe locul patru pe locul zece. Orbán a spus că Europa este frustrată de faptul că Asia se dezvoltă într-un ritm mai rapid, în timp ce recent a existat un număr tot mai mare de țări europene care pledează pentru cooperarea cu Asia, nu pentru separare.
Fluxul de știri
0