Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell: conflictul din Ucraina s-ar fi încheiat în 15 zile fără ajutorul occidental

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2024
Abonare
Josep Borrell, consideră că conflictul ucrainean s-ar fi încheiat în 15 zile fără asistența occidentală
CHIȘINĂU, 8 oct –Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, consideră că conflictul ucrainean s-ar fi încheiat în 15 zile fără asistența occidentală pentru Ucraina.

„Mulți oameni vor să se încheie războiul cât mai curând posibil. <...> Dacă încetăm să susținem Ucraina, în cincisprezece zile, războiul se va termina și Putin își va atinge obiectivele. Dar vrem asta pentru ucraineni și pentru siguranța noastră, europenilor?" - a spus Borrell într-un interviu pentru ziarul 20 Minutos.

Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru a realiza acest lucru, a spus el, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei” și să se aducă în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” în Donbass.
Fluxul de știri
0