Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski - îndemnat să se pregătească pentru ce e mai rău din cauza situației de pe front

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2024
Abonare
Johnson: Îl pot elimina fizic pe Zelenski
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Vladimir Zelenski ar putea fi eliminat din cauza eșecurilor de pe front, a declarat fostul analist CIA Larry Johnson într-un interviu acordat canalului YouTube Judging Freedom.
„Nu văd că Zelenski are o șansă să supraviețuiască fizic, deoarece pe măsură ce situația militară se înrăutățește, lupta politică va deveni mai extremă”, a spus el.
Potrivit expertului, șeful regimului de la Kiev va avea mare noroc dacă va putea scăpa din țară. În acest caz, el va putea să ia banii furați și să locuiască în Florida sau în Caraibe, a sugerat analistul.
„Dacă aș fi agent de asigurări și aș asigura viața lui Zelenski, aș fi deja în căutarea unui nou loc de muncă, pentru că șefii mei ar fi furioși de probabilitatea mare ca eu să plătesc”, a conchis Johnson.
Mandatul lui Zelenski a expirat pe 20 mai. Alegerile prezidențiale din Ucraina urmau să aibă loc pe 31 martie, iar în luna mai inaugurarea șefului de stat nou ales. Votul a fost anulat, invocând legea marțială și mobilizarea generală. Șeful regimului de la Kiev a declarat că acum nu este momentul alegerilor, cerând amanarea temporară a acestei probleme.
După cum a remarcat Vladimir Putin , legitimitatea lui Zelenski nu poate fi restabilită prin niciun truc. Potrivit acestuia, singura autoritate legitimă din Ucraina rămâne Rada Supremă și vorbitorul acesteia.
Fluxul de știri
0