Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban și-a epxrimat speranța că cei de dreapta vor reveni la putere în Franța și Polonia

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaPremierul ungar Viktor Orban
Premierul ungar Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2024
Premierul ungar Viktor Orban. Foto de arhivă
Abonare
Orban speră că în Franța și Polonia partidele de dreapta vor reveni la putere și vor pune stăpânire pe Bruxelles
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban și-a exprimat speranța că reprezentanții dreptei vor reveni la putere în Franța și Polonia, apoi dreapta unită în Europa va deveni cea mai mare forță politică și va putea „ocupa Bruxelles-ul”.
Orban a reamintit succesele dreptei în Europa în ultimii ani: formarea unui guvern de dreapta în Italia, victoriile partidelor de dreapta în alegerile parlamentare din Țările de Jos, Austria și Republica Cehă, precum și crearea fracțiunii Patrioții pentru Europa în Parlamentul European.
„Acum consolidăm Partidul Patrioților Europeni și avansăm spre unirea dreptei în Europa. Nu ne vom opri. Lupta va face o întoarcere la Paris, vom lua înapoi Varșovia și vom deveni cea mai mare forță politică din Europa. Apoi vom prelua controlul asupra politicii de la Bruxelles și vom face din nou Europa mare, puternică, sigură, bogată și liberă”, a scris Orban pe rețeaua de socializare X.
Potrivit acestuia, dreapta nu ar trebui să părăsească Bruxelles-ul, ci să-l „ocupe”, luându-l de la birocrați și redându-l poporului european.
Anterior, șeful Partidului Libertății din Austria (APS), Herbert Kickl, premierul ungar Viktor Orban, care conduce partidul Fidesz, și șeful partidului ceh ANO, fostul prim-ministru Andrej Babiš, au anunțat formarea unei alianțe politice în Parlamentul European în cadrul unei conferințe de presă la Viena. Un total de 84 de deputați din 14 partide reprezentând 12 țări s-au alăturat facțiunii în momentul înființării sale oficiale. Orbán a declarat că fracțiunea intenționează să formeze alianțe cu alte partide și să devină a doua ca mărime în Parlamentul European.
Fluxul de știri
0