Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Netanyahu a comentat posibila interdicție a livrărilor de arme către Israel

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2024
Abonare
Netanyahu: embargoul asupra armelor asupra Israelului va consolida forțele pro-iraniene
TEL AVIV, 7 oct - Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron, în timpul căreia a spus că embargoul armelor asupra Israelului nu va face decât să întărească „axa răului” condusă de Iran, a informat biroul premierului israelian.
„Prim-ministrul Benjamin Netanyahu tocmai a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron. Prim-ministrul a reiterat poziția Israelului conform căreia, deoarece Iranul sprijină toate părțile axei terorii a Iranului, se așteaptă ca prietenii Israelului să-l susțină mai degrabă decât să impună restricții care nu vor face decât săvîntărească axa răului a Iranului”, se arată în mesaj.
Netanyahu a subliniat, de asemenea, că acțiunile Israelului împotriva Hezbollah creează o oportunitate de a schimba situația din Liban în interesul stabilității, securității și păcii în întreaga regiune.
Sâmbătă, Netanyahu și-a exprimat încrederea că Israelul va învinge forțele pro-iraniene din regiune fără ajutorul țărilor occidentale care vorbesc despre necesitatea impunerii unui embargo asupra armelor statului evreu.
Această declarație a venit după ce Macron a cerut oprirea furnizării de arme către Israel, care sunt folosite pentru a lupta în Fâșia Gaza, numind un astfel de pas o prioritate pentru rezolvarea situației din regiune.
În septembrie, ministrul britanic de externe David Lammy a anunțat suspendarea a aproximativ 30 din 350 de licențe de export de arme către Israel. Autoritățile au explicat acest lucru spunând că ar putea fi folosite pentru a încălca dreptul internațional umanitar în Fâșia Gaza. Lista include componente pentru avioane militare, elicoptere și UAV.
Fluxul de știri
0