Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Israel s-a cerut o lege privind deportarea familiilor teroriştilor

© AP Photo / Ohad ZwigenbergСотрудник израильских сил безопасности у Стены Плача, в Старом городе Иерусалима
Сотрудник израильских сил безопасности у Стены Плача, в Старом городе Иерусалима  - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2024
Abonare
Ministrul Ben Gvir a cerut Israelului să adopte o lege privind deportarea familiilor teroriştilor
TEL AVIV, 7 oct – Sputnik. Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, a vizitat duminică locul atacului terorist în orașul israelian Beersheba, unde a fost ucis un ofițer al poliției de frontieră și a rănit alți 10 și a cerut o legislație pentru deportarea familiilor teroriștilor, indiferent de naționalitatea acestora.

"Femeile polițiste și polițiștii de frontieră sunt eroi, le punem în linia focului pentru a proteja cetățenii. Știm cât de puternice și hotărâte sunt aceste polițiste. Astăzi este timpul să adoptăm o lege care să deporteze familiile teroriștilor. Acesta este ceea ce trebuie să să fie făcut, iar aceasta este cererea mea în această zi grea către prim-ministru și guvern”, a scris ministrul responsabil în subordinea căruia se află Poliția de Frontieră Israeliană, pe rețeaua de socializare X.

Duminică, un atac terorist cu o armă de foc a avut loc în stația centrală de autobuz din Beersheba. Sergentul poliției de frontieră Shira Khaya Suslik a fost ucisă, iar alte zece persoane au fost rănite suferind diferite grade de gravitate. Atacatorul a fost neutralizat pe loc. O serie de mass-media israeliene au menșionat că teroristul a fost identificat ca fiind Ahmad Said Suleiman Al-Uqbi, în vârstă de 29 de ani, un cetățean israelian dintr-un sat beduin din deșertul Negev. Potrivit canalului de televiziune israelian 12, una dintre rudele sale a comis un atac terorist în Israel în 2015.
Fluxul de știri
0